De Smaak
van Mexico

Kookboek design

De Smaak van

Mexico

De bruisende cultuur van Mexico gaf onmiddellijk een boost van inspiratie en vormden de kracht voor het ontwerpproces.

“Het doel was om niet alleen een visueel aantrekkelijk kookboek te creëren, maar ook een ervaring te bieden die de gebruikers meeneemt op een culinaire reis door Mexico.”

Intro

Het ontwerp weerspiegelt de levendige kleuren, traditionele motieven en opvallende elementen die zo kenmerkend zijn voor de Mexicaanse stijl. Binnenin het kookboek is veel aandacht besteed aan de visuele presentatie van de recepten. De afbeeldingen zijn opvallend kleurrijk en weerspiegelen de gerechten die in het boek worden beschreven. De typografie van de titels is ruw en authentiek, waardoor de Mexicaanse sfeer wordt versterkt. Voor de tekst van de recepten is gekozen voor een goed leesbaar lettertype, om maximale leesbaarheid te garanderen.

Binnenin wordt de lezer meegenomen op een visuele reis door Mexico, waarbij de bezienswaardigheden en culturele aspecten perfect samensmelten met de recepten.

Het kookboek bestaat uit drie delen, elk met een uniek thema en assortiment aan recepten.
“Viva La Mexico” neemt de lezer mee naar de bezienswaardigheden van Mexico en biedt traditionele recepten die de authentieke smaken van de Mexicaanse keuken weerspiegelen.

“Mañana Mañana” bevat snelle en eenvoudige recepten die perfect zijn voor drukke dagen, terwijl het de lezer meeneemt naar de prachtige plekken in Mexico, waar ontspanning en genieten centraal staan.

“Fiësta” biedt een verzameling feestelijke recepten en geeft een inkijkje in de levendige feestcultuur van Mexico.

Met de app kunnen gebruikers snel en eenvoudig recepten vinden, hun favoriete recepten opslaan en boodschappenlijsten genereren. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface van de app is ontworpen met het oog op eenvoudige navigatie en prachtige visuals die de gebruikerservaring verrijken.

Opdracht

Kookboek ontwerp

Kleuren

Red Pepper

#c31b1e

Blue Burrito

#1c3c73

Sea Splash

#69a788

Sandy Salsa

#f5a528

Caribbean Cascade

#1a6c68

Fiesta Breeze

#e5147e

"Elk boek is ontworpen met oog voor detail en bevatten rijke visuele elementen die de lezer van begin tot eind betoveren, terwijl de bijbehorende app het koken nog toegankelijker maakt."