Amsterdam
Kopenhagen

Abri design

Amsterdam -

Kopenhagen

Het doel van dit ontwerp is een expositie ter ere van de culturele band tussen Amsterdam en Kopenhagen. De vormentaal en beelden staan centraal, waardoor vormen en afbeeldingen op krachtige wijze hun eigen verhaal vertellen.

“Bij dit ontwerp lag de nadruk op vier beeldelementen: kleur, typografie, vormentaal en beeld. Het uitgangspunt was de vereniging van deze twee steden door middel van hun gedeelde kenmerken.”

Intro

De illustraties zijn eigentijds en minimalistisch vormgegeven, met als doel een tijdloze esthetiek te creëren. Voor het ontwerp van de abri is een typografie gekozen die eenvoudig en rustig is. De kleuren rood en blauw zijn bewust geselecteerd om de culturele connectie tussen Amsterdam en Kopenhagen te accentueren. Rood, dat prominent aanwezig is in zowel de vlag van Amsterdam als die van Kopenhagen, belichaamt de band tussen deze steden op een diepgaande manier. Het symboliseert de gedeelde geschiedenis, waarden en identiteit. Het diepe blauw in het ontwerp weerspiegelt de wateren die beide steden omringen, waardoor de maritieme geschiedenis en levensstijl van deze met elkaar verbonden steden tot leven komen.

Opdracht

Abri ontwerp

Kleuren

Harbor Mist

#8997A4

Facade of Dawn

#F0B17A

Ensign Red

#DA171D

Culture Blend

#E41F1D

Nordic Gray

#696969

Maritime Blue

#2A2D67

"Het doel was om de nieuwsgierigheid te wekken en bezoekers uit te nodigen om de culturele band tussen Kopenhagen en Amsterdam te verkennen."