North Sea
Jazz

Abri en poster design

North Sea Jazz

Elk ontwerpconcept had als doel de veelzijdigheid en expressie van jazzmuziek te vangen en het publiek te inspireren om de magie van het North Sea Jazz Festival te ervaren.

“De opdracht was om diverse ontwerpconcepten te ontwikkelen die de rijke wereld van jazzmuziek op een visueel boeiende manier zouden weergeven.”

Intro

Ontwerpconcept 1: Typografie en contrast
Het eerste concept omvatte een minimalistisch ontwerp met een subtiel spel van contrast in de typografie. Hierbij was de helft van een instrument afgebeeld en werd de andere helft opgevuld met letters in dezelfde vorm. Dit ontwerp sprak tot de verbeelding en riep nieuwsgierigheid op.

Ontwerpconcept 2: Beweging en Duo toon
Een ander posterontwerp bracht dynamiek en beweging in het spel. Het woord “Jazz” werd op grootse wijze typografisch weergegeven en de compositie maakte gebruik van een duotoonstijl om de levendige energie van jazz over te brengen.

Ontwerpconcept 3: Abstracte Instrumenten
Bij het derde ontwerpconcept is er voor een abstractere aanpak gekozen, waarbij er gespeeld is met instrumentvormen en typografie. Dit resulteerde in een visueel opvallende poster die de verbeelding prikkelde.

Ontwerpconcept 4: Muzikale Illustraties
Het vierde concept omvatte twee posters, één voor het avondprogramma en één voor het dagprogramma. Hier is ervoor gekozen om de diverse jazzmuziekinstrumenten te combineren in opvallende illustraties. Deze visuele representatie benadrukte de veelzijdigheid en rijkdom van de jazzmuziek op het festival.

Opdracht

Abri en poster ontwerp

Opdrachtgever

GMI designschool

Kleuren

Jazz Ruby Red

#e6331f

Bluesy Deep Sea

#65c1bd

Jazzed-Up

#F1881A

Twilight Blue

#5DC3DB

Velvet Jazzy

#B5211C

"De ontwerpconcepten varieerden van illustraties waarin verschillende jazzinstrumenten werden gecombineerd, tot minimalistische en abstracte benaderingen waarin typografie de hoofdrol speelde."