KingPeg

Huisstijl, visitekaartje, folder, briefpapier, video en website

KingPeg

In deze ontdekkingstocht door creativiteit en innovatie nemen we je mee langs de transformatie van deze visuele identiteit. Elk element draagt een diepgaande betekenis met zich mee, en deze betekenis vormt de essentie van het merk.

“Van het visitekaartje tot de website, ervaar de krachtige continuïteit van deze krachtige visuele identiteit.”

Intro

Logo aanpassing
De transformatie van de oorspronkelijke licht oranje-zwarte tinten naar diep koningsblauw en diep oranje symboliseert niet alleen vertrouwen maar benadrukt ook de ongeëvenaarde kwaliteit van Kingpeg.

Kleuren
In de merkidentiteit van Kingpeg spelen de kleuren blauw en oranje een cruciale rol. Diep koningsblauw wordt gebruikt om vertrouwen, betrouwbaarheid en sereniteit over te brengen. De diep oranje kleur vertegenwoordigt kracht en vitaliteit. Deze kleuridentiteit vormt de onwrikbare ruggengraat van de huisstijl, waarbij consistentie de sleutel is tot onmiddellijke merkherkenning.

Typografie
Het schreefloze lettertype voor de basistekst is zorgvuldig gekozen voor naadloze leesbaarheid en een eigentijds gevoel, terwijl het gecondenseerde lettertype voor titels kracht uitstraalt, in lijn met de robuustheid van de Kingpeg tentharing zelf. Het handgeschreven lettertype voor quotes voegt een persoonlijk en avontuurlijk tintje toe aan de communicatie.

Productrecensievideo
In de uitdagende omstandigheden van een niet-bewerkbare achtergrond (beelden van eigenaar) behouden we in de productrecensievideo de onmiskenbare merkconsistentie, waar de huisstijl naadloos is verweven.

Visitekaartje en briefpapier
Het ontwerpproces van het visitekaartje weerspiegelt zorgvuldig geschetste vormen die perfect passen bij de krachtige merkidentiteit. Deze vormen worden vervolgens geïntegreerd in het briefpapier, klaar om te worden gebruikt voor het versturen van facturen, waarbij elke pagina een verlengstuk is van de visuele identiteit.

Folder 
Het ontwerp van de folder is doordrenkt met subtiel geïntegreerde kenmerkende vormen van Kingpeg, waardoor de associatie met een tent moeiteloos ontstaat. Het ontwerp is bewust eenvoudig gehouden, omdat de kleuren en het kroontje op zichzelf spreken als opvallende elementen.

Website
De herontwikkeling van de website is een reis van een statische naar een dynamische met een overzichtelijke interface. Elke pagina ademt dezelfde huisstijl, met uniforme kleuren, lijnen en vormen die vertrouwen en avontuur uitstralen.

Opdracht

Huisstijl, visitekaartje, folder, briefpapier, video en website

Kleuren

Imperial King

#ee730b

Crowned Blue

#12406f

Royal Midnight

#0d2e52

Adventurer’s Steel

#0b0e18

In de koninklijke wereld van Kingpeg Tentharingen is design niet alleen visueel, maar ook een diepgaande reflectie van de kernwaarden.