Katz
delicatessen

Logo, visitekaartje, briefpapier/envelop, abri, advertentie, folder, verpakking en website design

Katz delicatessen

De missie was duidelijk: "Sharing is Caring" moet centraal staan in deze merkidentiteit. Het doel was een warm en gezellig gevoel creëren, een reis terug in de tijd maken naar de dagen waarin alles vers werd bereid.

“Bij dit project stond het krachtige concept "Sharing is Caring" centraal. De sfeer van Katz Delicatessen draait om genieten, picknicken, samenzijn in de buitenlucht en het delen van heerlijke maaltijden.”

Intro

Het creëren van de juiste sfeer en het gevoel van puur genieten stond centraal in het ontwerp. De ervaring van picknicken in de buitenlucht en het delen van maaltijden moest worden benadrukt, met een vleugje nostalgische jaren ’70 charme en een hedendaags randje.

Om een eigentijdse draai aan het concept toe te voegen, was het van belang om Anna Katz, de eigenaresse van Katz Delicatessen, in het middelpunt van de aandacht te plaatsen. Haar aanwezigheid gaf het geheel een moderne uitstraling en een gevoel van authenticiteit. Anna Katz, de gepassioneerde chef-kok van Katz Delicatessen, straalt zelfvertrouwen en kwaliteit uit, wat de essentie vormt van de Katz-ervaring.

Logo: Het logo was gebaseerd op de vier boxen die centraal staan in Katz Delicatessen. De vier kaders omringen de letters en fungeren als beeldmerk voor de ontbijtbox, lunchbox, dinerbox en borrelbox.

Kleuren: Kleuren speelden een belangrijke rol in deze merkidentiteit. Roze/oranje brengt het gevoel van de jaren ’70 tot leven, met zorgzaamheid, warmte, vreugde en speelsheid als voornaamste kenmerken. Groen bracht de verbinding met de natuur tot uitdrukking, de kleur van ontspanning tijdens momenten met vrienden, partners of familie. Goud werd met finesse gebruikt in kleine details om welvaart en luxe over te brengen. Het gouden accent benadrukt dat elke maaltijd met de grootste zorg en aandacht wordt bereid, en dat elke maaltijd van onschatbare waarde is vanwege de hoogwaardige ingrediënten en voortreffelijke smaak.

Vormen: De vormen in deze merkidentiteit weerspiegelen de boxen en zijn vierkant van aard. De icoontjes en buttons hebben strakke, rechte lijnen om het concept te benadrukken.

Typografie: Geïnspireerd door de lettertypes van de jaren ’70, voegt dit een subtiele knipoog toe aan die iconische periode en brengt nostalgie en authenticiteit in de merkidentiteit van Katz Delicatessen.

Fotografie: De fotografie legt de nadruk op sfeer, met beelden van buiten, picknicken en productfotografie van bovenaf, zodat alle heerlijke producten goed zichtbaar zijn.

Opdracht

Logo, visitekaartje, briefpapier/envelop, abri, advertentie, folder, verpakking en website ontwerp

Kleuren

Tender Blush

#E94B4F

Organic Harmony

#58644F

Golden Sparkle

#B09E78

"Terug naar een tijd waarin maaltijden als kostbare momenten werden beschouwd, dit idee vormde de kern van de merkidentiteit."