Holland
Festival

Abri en poster design

Holland Festival

Het hoofddoel van dit project was om een breed scala aan diverse voorstellingen, zoals muziek, dans en kunst, te visualiseren.

“Het was een uitdaging om aan te tonen dat het festival aantrekkelijk is voor een divers publiek, variërend van muziekliefhebbers tot dans- en kunstenthousiastelingen.”

Intro

In dit ontwerp fungeren de gekleurde filmklappers als een visueel venster naar de diverse voorstellingen van het Holland Festival. Het ontwerp maakt gebruik van negatieve ruimte om een open en uitnodigend gevoel te creëren, waardoor kijkers worden aangemoedigd om zich voor te stellen wat er achter elke filmklapper ligt.

Er is bewust gekozen voor zwart-wit afbeeldingen van dans, muziek en kunst om de essentie van de voorstellingen vast te leggen. De kleurrijke filmklappers bieden een opvallend contrast en voegen dynamiek toe aan de abri’s.

Abri algemeen: Door de filmklappers in verschillende vormen en maten te presenteren en ze te combineren met afbeeldingen die de verscheidenheid van het festival vertegenwoordigen, werd er levendig en divers beeld gecreëerd.

Abri voorstellingen: Bij de voorstellingsabri is er gebruik gemaakt van een grote filmklapper. Hier wordt een deel van het programma getoond om interesse te wekken. Dit element nodigt voorbijgangers uit om meer te ontdekken over de voorstellingen en het festival zelf.

Opdracht

Abri en poster ontwerp

Kleuren

Art Glow Yellow

#E7B40F

Dance Fantasy

#e60e57

Rhapsody Orange

#EE721F

Vibrant Violette

#40378D

Blue Horizon

#64C1C4

"Een uniek aspect van dit ontwerp was het gebruik van de filmklappers als entreetickets. Hierdoor werden ze niet alleen een visueel element van de abri, maar ook een functioneel onderdeel van de promotie."