Skip to main content

Zodra jouw gloednieuwe WordPress website klaar is, zijn er enkele belangrijke punten om te onthouden om alles soepel te laten verlopen. Hier volgt een stapsgewijze handleiding voor het inloggen, updaten van je WordPress-website en het eenvoudig wijzigen van teksten. Daarnaast bespreken we enkele SEO-gerelateerde acties die je kunt ondernemen om je website verder te optimaliseren

Inloggen WordPress

1. Open de inlogpagina: Typ het webadres van je WordPress-website in de adresbalk van je internetbrowser en voeg “/wp-admin” toe aan het einde van het adres. Bijvoorbeeld: “jouwwebsite.com/wp-admin”.

2. Voer je inloggegevens in: Op de inlogpagina verschijnt een formulier waar je je gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren. Vul de juiste gegevens in die je hebt gekregen bij het aanmaken van je WordPress-account.

3. Klik op ‘Inloggen’: Nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd, klik je op de knop ‘Inloggen’. WordPress zal je inloggegevens verifiëren en je vervolgens doorsturen naar het dashboard van je website.

4. Verken je dashboard: Nu ben je ingelogd op je WordPress-dashboard, waar je toegang hebt tot alle functies en instellingen van je website. Vanaf hier kun je pagina’s bewerken, berichten maken, plugins beheren, thema’s wijzigen en nog veel meer.

Houd je website veilig en up-to-date

Het is van essentieel belang om regelmatig updates uit te voeren, niet alleen voor WordPress zelf, maar ook voor thema’s en plug-ins. Zo blijft jouw website veilig en up-to-date.

  • Navigeer naar de ‘Plugins’ of ‘Thema’s’ sectie: Nadat je bent ingelogd, vind je aan de linkerkant van het dashboard een menu. Klik op “Plugins” of “Thema’s”. Hier vind je een overzicht van alle geïnstalleerde plugins of thema’s op je website.
  • Bekijk beschikbare updates: In de lijst met plugins of thema’s zie je welke updates beschikbaar zijn. Dit wordt aangegeven door een melding onder de pluginnaam of themanaam. Het aantal updates wordt ook weergegeven naast de menuoptie ‘Plugins’ of ‘Thema’s’ in het dashboardmenu.
  • Selecteer de plugins of thema’s die je wilt updaten: Vink de selectievakjes naast de plugins of thema’s aan die je wilt updaten. Je kunt alle plugins tegelijk updaten door het selectievakje bovenaan de lijst aan te vinken.
  • Voer de updates uit: Nadat je de plugins of thema’s hebt geselecteerd, klik je op de vervolgkeuzelijst “Bulkacties” bovenaan de lijst met plugins. Selecteer “Update” en klik vervolgens op de knop “Toepassen”. WordPress zal nu alle geselecteerde plugins en thema’s bijwerken naar hun nieuwste versies.
  • Controleer je website: Nadat de updates zijn voltooid, controleer je je website om ervoor te zorgen dat alles nog steeds goed werkt. Soms kunnen updates conflicten veroorzaken met andere plugins of het thema van je website.
  • Herhaal dit regelmatig: Het is belangrijk om regelmatig te controleren op updates en deze uit te voeren. Verouderde plugins of thema’s kunnen beveiligingsrisico’s met zich meebrengen en de functionaliteit van je website verminderen.

Tekst aanpassen Elementor

Hoewel we het eenvoudig hebben gemaakt om bepaalde aspecten van jouw website aan te passen, raden we aan om complexere design-details zoals de lay-out over te laten aan de professionals. Zo behoudt jouw website zijn professionele uitstraling en voorkomen we een rommeltje. Leer snel hoe je tekst in Elementor aanpast via deze tutorial.

Bedrijfsaccount Google

Verder is het slim om een Google bedrijfsaccount aan te maken. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van jouw website in zoekresultaten en krijg je toegang tot handige analyse- en rapportagetools. Ga direct aan de slag via deze link.

Online zichtbaarheid van je website

Wil je nog een stap verder gaan? Onze partner staat klaar om je te ondersteunen met Google Ads. Neem contact op voor meer informatie.

Up-to-date service

Wij bieden een up-to-date service aan voor slechts €40,- per maand. Ons pakket omvat wekelijkse updates, twee keer per jaar een back-up, en een periodieke website-check om de optimale werking van jouw site te garanderen. Heb je interesse? Vul dan het onderstaand formulier in.